söndagens hemligheter

Bara för att berätta något totalt oväsentligt, berättar jag nu att jag tilhör (så vitt jag vet) den generation som var först med att dagligen använda ICQ, MSN, Napster och diverse saker som fört internet till dess höjder.

En sak som jag märkt genomgående under alla mina aktiva år är att det generellt är flest människor online på söndagskvällar. Problemet är dock att ingen (you heard me) är aktiv och om de är tillsynes aktiva får man inte något svar inom radien av flera timmar.

Jag är en av dom som skulle uppskatta MSN allra mest på en söndagskväll, man kan prata om helgens bravader, ingen är stressad över att de måste göra något.. Det är helt enkelt en av de få tiderna i veckan som man bara kan låta timmarna flyta iväg.

Min fråga är nu bara, vad gör folk egentligen på en söndagskväll?
Väldigt få jobbar kväll/natt på en söndag, världens kändaste Facebook är stendött, ingen är ute på stan och festar eller shoppar, bada och ordna inför nya veckan tar max två timmar, ingen lär plugga (förutom någon enstaka vecka då det är tentatider).

Folk agerar konstigt.
Skriv som kommentar vad du gör på söndagskvällar och vad tror du andra gör?
För online är dom sannerligen inte.

/ GeorgeKidd

Beautiful, Baby!

Vem som helst kan bli snygg på bild!
Lägg er i ett solarium en stund.
Släng på er ett par solbrillor.
Leta upp din perfekta pose.
Se till att ljuset lägger sig perfekt på rätt sida av ansiktet.
.... Med detta kan vem som helst att se ut som en supermodel.

Men att våga visa ett stort, härligt spontant léende på bild, för att sedan bli riktigt bra ut...
det kräver äkta skönhet (spontanitet, självförtroende och charm). Remember that kids!

There it is, right there !

/ GeorgeKidd

Bara så ni vet.

M, nämnd tidigare i inlägget "En klassiker ifrån B-G", lärde mig en läxa för livet utan att själv veta om det.

Precis som många av dagens ungdomar satt jag vid min fjoritis period (som var lite försenad för min del) mycket vid Lunarstorm. Lunarstorm ni vet, stället där alla skriver "puzzizar" och där man söker upp "gamla" vänner man inte träffat på 3 månader.... En mycket speciell community. M är som sagt nära vän till min vän B-G, det var därigenom jag hittade hans lunarstorm konto.

Som alla vet bedriver man mycket tid på Community's genom att spana in andra presentationer, utan att riktigt vet varför, man bara slöasar tid, men inte denna gång!

När jag väl loggade in på hans presentation bestod den av endast en bild på honom (själva presentationsbilden) där han gjorde en klassisk pose. Med huvudet snett lutat upp till höger och med ett mindre léende. Därtill var det en mindre helsvart presentation med texten: "Bara så ni vet." i någon färg, vit kanske.

Jag förstod absolut ingenting och tyckte det var en ganska dryg presentation, men av någon anledning återkom jag ibland till hans presentation och jag tänkte alltid: vad menar han egentligen?

Tillslut fattade jag, det han ville få sagt var något nästintilll geniförklarande. Han gav ett påstående utan svar. Han kan ha menat det i någon dryg bemärkelse, han kanske bara var för trött för att göra en riktig presentation, han kanske ville vara rolig, han kunde ha menat allt men samtidigt inget. Kryddan på verket var hans posebild som bara gjorde det hela lite komiskt.

Detta var en stor upptäckt för mig och det är därför jag har orden "Bara så ni vet.", som undertext till min blogg. Bara så ni vet ;)

/ GeorgeKidd