en mäktig låt

"Death on Two Legs (Dedicated to...)" är en mäktig låt från Queen.
Låten är placerad som nummer 1 på höjdarplattan: A Night at the Opera, 1975.

Jag har aldrig riktigt kunnat klura ut varför Queen oftast benämns som ett hårdrocksband. Väldigt få av de låtar som bandet gav ut genom åren kan kallas för en "hårdrockslåt". Detta är dock en av dem! Låten kan jag rekommendera till alla med lite smak för musik, inte bara hårdrockare eller liknande.

Rahm vs. Häggan

I en tid sedan länge försvunnen var jag i Småland med mina kamrater från armén, för att hjälpa till efter en "naturkatastrof". Vi fick åka hem emellanåt och när det var dags att åka möta verkligheten igen var det dags att besöka Stockholms Central för ett direkt tåg mot det drabbade området.

Jag hade på mig min brors mp3-spelare, därför lade jag inte märke till mina kamrater direkt vid Centralen. De såg dock mig och gjorde att jag fick syn på dem. En av dom var R, han frågade något i stil med: "Vad lyssnar du på? Då svarade jag: All Along the Watchtower med Jimi Hendrix Experience.
R replikerade: "Ohh, Hägglund måste känna sig extra tuff när han lyssnar på Hendrix". Givetvis kunde jag inte säga något tillbaka, jag blev ägd (som dagens ungdomar kallar det). Vem känner sig inte lite coolare när de diggar loss till Hendrix?

Denna händelse återkommer då och då när man går runt med mp3-spelare, ibland ler man till lite. Det är det skönt att bli ägd ibland, något jag lätt konstaterar! ;)

Detta är även ett av mina klaraste minnen av R (även kallad Krp. R).

R - Hägglund: 1 - 0

Dagens läxa: Lägg märke till folk med mp3-spelare, man kan verkligen se hur vissa personer känner sig tuffa, men det är de värda. Det är ett hårt liv därute !

Veckan som gått...

...Har mestadels bestått av pluggande i form av att läsa ut en sociologi bok, skrivit en essä (som det kallas på min höga utbildningsnivå) samt en mindre hemtentamen, men nog om dessa tråkigheter.

I torsdags var det återigen dags att gå ut på en vinst från Bandit 106-3. Sångaren Chris Cornell hade en väldigt trevlig show på Sturehof som jag och polaren J fick ta del av. Jag tyckte nya låten "Original Fire" och gamla Soundgarden klassiskern "Black Hole Sun" var de starkaste. J tyckte däremot att "Wide Awake" från senaste plattan var riktigt härlig, han fällde en tår under det framträdandet.  Jag fick nöja mig med att få gåshud av  "Black Hole Sun" :)
Det var kort och gott en lyckad spelning förutom när en full tjej skulle förklara sin kärlek till Chris Cornell, men skämde ut varenda person inne i rummet istället.

Idag, lördag, var jag på resturant med mina vänner D och W. Anledningen var att D fyllde tjugotvå år, han har därmed nästintill blivit en gamling. Personalen på resturanten gjorde först bort sig och trodde vi var turister :D

Därefter blev det ett snabbt beslut om att gå på bio, vi såg filmen Hotet inifrån. En underhållande film som jag inte direkt kan klaga på, det skulle då vara att det var för mycket ändringar på kameravinklarna.

Till slut måste jag bara rekommendera internets näst hetaste sida (efter denna) nämlligen min egen bildsida, vilken Channa har inspirerat att skaffa.
Adressen är: georgiboy.pixbox.se
Lägg denna sida på minnet, för vem vet en dag kanske du är med i den :)