Cash is King

Det finns två fenomen jag hatar när jag glider runt på stadens gator.
Nej, hatar är ett väl starkt ord. Låt oss säga att jag föraktar dessa fenomen istället :)

De kan komma i alla olika sorters former t.ex. som gamla tanter med kryckor, högljudda fjortistjejer eller kostymnissar med mindre innehåll i huvudet än i plånboken.

Vilket fenomen skriver jag om? Jo, fenomenet kreditkortet.
Blandannat de jag beskrivit ovan är ofta individer vilka inte kan hantera ett kreditkort, ändå används dem regelbundet. Låt mig använda exemplet: "Högljudda fjortisbrudar på McDonalds som tänker köpa en cheeseburgare".

Processen:
Först har de inte koll på vart de har sitt kreditkort, de hittar det efter någon minut. Sedan drar de igenom sitt kort ett antal gånger. Efter kanske fem-sex dragningar lyckas de, numret slås in. De slår givetvis in fel nummer. Kön bakom dem växer. De slår om numret och det funkar fortfarande ej. De ger kortet till personen i kassan, den personen går sedan iväg i några minuter för att sköta hanteringen. De kommer tillbaka och ber fjortisen skriva på ett kvitto. Sedan tar fjortisen sin cheeseburgare och lämnar plats åt nästa kö. Hela denna process kan ta upp till tio minuter, vilket förstör hela konceptet med snabbmatsrestaurang.

Om jag skulle få gå före denna fjortis i kön hade min process gått på max en minut. Vilken idiot lägger fram sitt kreditkort (som de tydligen inte kan hantera) för att köpa något av värde tio kronor?

Nej du, vissa människor borde hålla sig till kontanter. Det är precis som en av mina vardagshjältar en gång uttryckte sig: Cash is King.

Det andra fenomenet jag föraktar kanske jag nämner en annan vacker dag...

Birthday Boi

I torsdags fyllde man 21 år och det var inte fel. Det enda tråkiga är väl att man inte känner det som att man har upplevt allt som en 21 åring kanske borde ha.

Till middag blev det snabbmat al'a thailänskt. Föräldrarna hade tänkt överaska mig med ett krogbesök, men de kom hem för sent. Innan hade de sagt att de tänkt fira mig på söndagen men på kvällen blev det princesstårta. I presentväg blev det ett halsband ifrom av en liten födelsebricka i silver. På vilken det kommer stå Vasastan på baksidan. Förutom den blev det en ryggsäck, vilket verkligen behövdes, jag har gått runt med plastkasse de senaste dagarna på Universitet (:
Förutom det fick jag ett nytt slags munsköljsvattnet (extremt starkt) och Thin Lizzy's cd-skiva "Black Rose: A Rock Legend", från bror min. En skiva jag ska lyssna närmare på vid tillfälle. Födelsedagen innehöll även samtal från oväntade håll, det är aldrig fel! :)
 
På fredagen var det restaurangbesök med Kinesmaffian på gång. De hade med sig varsin present, en Puma parfym och en slags deoderant för kroppen. Vilket jag måste tacka än en gång för. På restaurangen beställlde jag en härlig oxfilé!

Efter restaurangbesöket var det dags för lite Borat. Filmen var rolig kanske inte lika hysteriskt rolig som vissa antytt men vissa saker var extremt roliga :)

Givetvis ingår ett krogbesök när man fyller år, men det får vänta lite för min del. Jag ska samla ihop en liten styrka från grundskolan för att gå ut och göra Stockholms gator osäkra!

Föräldrar

För inte allt för länge sedan frågade min far mig: "Har du överhuvudtaget någon kompis vars föräldrar fortfarande bor ihop?"

Först tyckte jag det lät som en arrogant fråga, men sedan när jag började tänka efter märkte jag att den faktist inte var helt obefogad. Extremt många i min bekantskapskrets har föräldrar, vilka inte bor ihop längre...

Jag hoppas min generation lär sig en läxa av detta och försöker ser till att det inte händer deras barn. Ingenting är omöjligt :)

Jag ställer nu ungefär samma fråga till dig: "Ungefär hur många känner du vars föräldrar fortfarande bor ihop?" Skriv gärna ditt svar som en kommentar.

Ciao !